HARCMŰVÉSZETI AKADÉMIA

NINJUTSU GYEREKEKNEK

Mit oktatunk Harcművészeti Akadémiánkon?

harcművészet gyerekeknek

Mi az a ninjutsu?

A ninjutsu, hivatalos nevén a Bujinkan Budō Taijutsu, egy japán harcművészeti ág, ami autentikus ninja és szamuráj hagyományokat ötvözve született. Ami kiemeli a többi japán stílus közül, hogy nem a győzelmet, hanem a túlélést tekinti a legfontosabb célnak. Elsajátításához elengedhetetlen, hogy a harcos az emberi lét három alapelemét: a szívét, a testét és az elméjét tökéletesen kontrollálja.

A ninjutsu egyfajta szemlélet, megfelelő hozzáállást ad a helyes életvitelhez, kimozdít a komfortzónából, megtanítja felismerni a problémás helyzeteket, átlátni a lehetséges megoldásokat.

Olyan mozgásokra alapoz, amelyek készség szinten minden emberben megtalálhatók, segít levetkőzni a megszokások korlátait, melyeket a társadalomban támasztanak az egyénnel szemben. Nyitottá kell válnod, hogy megérthesd a ninjutsu harcművészetének a mélységét. A ninjutsut nehéz egyértelműen kategorizálni. Az biztos, hogy az irányzat gyakorlóinak többet jelent puszta küzdőrendszernél. Sokkal inkább tekintik egyfajta életszemléletnek, filozófiának.

ninjutsu edzések gyerekeknek

Mire tanít a ninjutsu?

” Minden harcművészet és katonai stratégia lényege az önvédelem és a veszély elkerülése. A ninjutsu az önvédelem fogalmát a maga teljességébe mutatja meg a harci képzésén keresztül. A ninják művészete nem csak a fizikai test védelmére korlátozódik, a szellem és a lélek megóvását ugyanolyan fontosnak tartja. A ninja útja a kitartás, a túlélés, és uralása mindannak, ami pusztítani képes. Ez több mint egyszerűen csak ütni-vágni, jóval több annál, mint túljárni az ellenfél eszén. A ninjutsu megtanít arra, hogyan érjük el céljainkat, miközben jobbá varázsoljuk a világot. „

Takamatsu Toshitsugu, Togakure ryū 33. nagymestere, 忍術秘訣文 Ninjutsu Hiketsu Bun

Kérdésed van?

Szeretettel várjuk a kezdőket is! Tapasztalataink szerint a gyerekek nagyon hamar beilleszkednek és élvezettel vesznek részt az óráinkon.

Szükség lesz egy kulacsra, egy kényelmes nadrágra, pólóra és egy váltó zoknira. Cipőt tatamis termeinkben nem hordunk. A későbbiekben ajánlott keiko gi edzőruhára beruházni.

A legfiatalabb ninja csapat a Japán folklórban népszerű  tanukiról (nyestkutya) kapta nevét, mivel a kicsiny alakváltó, olyan csintalan és játékos akár egy kisgyerekek.

A csoportban 3-6 éves kor közötti tanítványok vannak, de besorolásnál figyelembe vesszük a gyerekek fejlettségi szintjét is.

Ak oktató, Manu, nagy tapasztalattal rendelkezik a kisgyeremekekkel kapcsolatban, főállásban óvóbácsiként dolgozik.

Növendékeink az edzéseken játékos feladatok segítségével sajátítják el a ninjutsu alap mozgáskészletét. Megtanulnak biztonságosan esni és gurulni. Kiemelt figyelmet kapnak az egyensúly és ügyességfejlesztő gyakorlatok, így a megszerzett tudás készség szintre fejlődik bennük.

Az edzéseket Darányi Gábor, a dojo alapítója és vezető edzője tartja. Harcművészeti óráinkon a fiatalok biztonságos és barátságos környezetben sajátítják el a ninjutsu mozgáskészletét, technikáit és a fegyverhasználatot.

Az edzések során a gyerekek fejlesztik a koordinációjukat, a reflexeiket és a rugalmasságukat, miközben megtanulják a dobásokat, a hajításokat és a harci technikákat.

A csoportban végzett növendékek a felnőtt edzéseken mélyíthetik tovább tudásukat, hiszen a ninjutsu nem csak egy harcművészet, hanem életforma, ami segít a gyerekeknek fejlődni és saját határaikat túlszárnyalni.

Jelentkezni telefonon, emailben vagy az űrlap kitöltésével tudsz. Ha bizonytalan vagy, hogy gyermekednek tetszeni fog-e az edzés, gyertek el hozzánk egy ingyenes próbaórára. Ismerkedjetek meg a Dojoval, az oktatóval mindenféle kötelezettség nélkül. Szeretettel várunk benneteket!

Hiszünk abban, hogy a harcművészetek gyakorlása, olyan erkölcsi, szellemi, és fizikai tartást ad, ami segít az élet mindennapi harcainak leküzdésében.

Az edzések a Seijin Dojo tatamis termében vannak megtartva. A szülők elkísérhetik gyermekeiket és a közösségi terünkben meg is várhatják őket.

A tagsági kártyát az első hónap után lehet kiváltani. Az alábbi kedvezmények vehetőek igénybe vele:

  • havi bérletek kedvezményes áron;
  • Dojo programjaira, rendezvényeire, nyári táboraira kedvezményes belépés
  • A Dojo tagoknak tartott rendezvényeken (pl: farsang, év végi ünnepség) való részvételi lehetőség

Ebben a harcművészeti ágban nincsenek versenyek. Megmérettetésként vizsgákat lehet tenni és övfokozatokat lehet szerezni. A vizsgákra komolyan készülünk, egy övvizsga pedig fontos, ünnepélyes esemény a Dojo életében. 

A tagsági díjak két formában fizethetőek:

  • A Dojo-ban készpénzben
  • Átutalással (Ganbatte Hajrá Sport Egyesület, Erste Bank, 11600006-00000000-52192850)

A befizetett előlegeket érvényes jelentkezés után, távolmaradás esetén nem áll módunkban visszatéríteni.

NINJUTSU GYEREKEKNEK

Jelentkezz ingyenes próbaedzésünkre!