Esések gyakorlása, biztonságos érkezés
Esések gyakorlása, biztonságos érkezés

Hiperaktív gyerek nincs, csak túl sok felesleges energia. Edzéstervünket úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek a koruknak megfelelő terhelést kapjanak, az edzés végére elfáradjanak, de ne egy kimerítő munkának sokkal inkább játéknak fogják fel.

A középkori Japánban a harcosok képzését kora gyermekkorban megkezdték, mert tudták, hogy az ekkor szerzett tudás beépül az ember zsigereibe és ösztönszinten megmaradnak egész életen át. Ezen túl a szellem, és a jellem képzése is az edzések szerves része volt, hiszen a Japán harcosoknak hasonló erkölcsi kódexük volt, mint az európai lovagoknak.

 

Koncentráció, figyelem
Koncentráció, figyelem

A gyermekek edzésénél nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő fizikum kialakítására. Egy jövendőbeli harcosnak jó állóképességgel kellett rendelkeznie, hogy teljesíteni tudja a rá váró feladatokat. Hajlékonysága a bambuszéhoz hasonlított, hogy rugalmas legyen, így kerülve el a sérüléseket. Egyensúlyérzékét, koordinációs készségét tökélyre fejlesztették, hogy minden mozdulatának a tudatos irányítója legyen.

Az edzéseinket mi is ebben a szellemben tartjuk, remélve, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a gyerekekből. Ez nem versenysport, célunk az, hogy mindenki saját magához képest fejlődjön, és egy életre részévé váljon a mozgás szeretete.

Hiszünk abban, hogy a harcművészetek gyakorlása, olyan erkölcsi, szellemi, és fizikai tartást ad, ami segít az élet mindennapi harcainak túlélésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük